EKOLOJİK YAŞAM PORTALI FORUM - Saç dökülmesi ve sorunları üzerine
    EKOLOJİK YAŞAM PORTALI FORUM
Üye Adı:
Şifre:
Şifremi Hatırla

Yeni Üyelik
Dil Seçenekleri

Şifremi Unuttum?
  Anasayfa   Forumlar   Etkinlikler Takvimi   Yöneticiler   Ziyaretçi Defteri   YARDIM  

Aktif Konular | Aktif Anketler | Kaynaklar | Üyeler | Online Üyeler | Küçük Resim Lejandı | Arama
[ Aktif Üyeler: 0 | Anonim Üyeler: 0 | Misafirler: 10 ]  [ Toplam: 10 ]  [ Yeni Üyeler: seda85 ] Tema Seç:
 Tüm Forumlar
 DOĞAL GÜZELLİK
 Saç Bakımı
 Saç dökülmesi ve sorunları üzerine
(Burada: Misafir)
   Bütün Üyeler Bu Forumlara Yazı Ekleyebilir
   Tüm Üyeler Bu Konuyu Cevaplandırabilir
 Printı Çıktısı
Yazar Önceki Konu: selam arkadaşlar... Konular   

folikül

Durum: offline

İlet - 01/17/2007 :  20:19:47  Profifli Görüntüle  folikül adlı üyeyi arkadaş listeme ekle
İyi günler arkadaşlar.Ben de yıllardır saç dökülmesiyle uğraşan biriyim.Kişisel bir sitem var ve bu sorunu yaşayan insanlarla paylaşmak istedim bunu.

http://sacsorunlari.azbuz.com/index.jsp

Son derece hoşunuza gidicek ve yararlı bilgiler var.Girin pişman olmazsınız.Böyle bir site daha önce gördüğünüzü zannetmiyorum.Piyasadaki tüm ürünler hakkında(Hiçbirşey satmıyorum ve de pazarlamıyorum.Siteme girince görüceksiniz.Sitem dediysem de amatörce birşey.Amacım sadece paylaşmak.)

Ülke: Turkey  ~  İletileri: 4  ~  Üyelik Tarihi: 01/17/2007  ~  Son Ziyareti: 01/29/2007 Uyanık Forum Yöneticisi 

erdemaydın

İlet - 01/26/2007 :  05:45:44  Profifli Görüntüle  erdemaydın adlı üyeyi arkadaş listeme ekle
saç dökülmesinde saç derisine ( dermal tabakaya ) sürülen ürünlerin çok azı epidermisden, dermis denilen canlı tabakaya geçebilir. asıl sorun da budur, çünkü beslenmesi ve onarılması gereken kıl kökleri buradadır.
bu sorunu aşabilen çok çok az ürün var ve bunlardan bir tanesi pharmady adlı bir ürün. bildiğim kadarıyla isveç patentli ancak türkiye'de bulunuyor mu bilemiyorum. tamamen doğal yağların laboratuarda molekül ağırlıklarıyla oynanması yöntemiyle elde ediliyor bildiğim kadarıyla. eğer işinize yararsa bu firmanın diğer medikal ürünlerinin türkiye yazışmaları için kullandığı **********adresine bir mail atın. ben daha önce başka bir ürün için mail attığımda geri döndüler ve o ürünü bana temin ettiler.

Edited by - erdemaydın on 01/28/2007 08:18:32
 Ülke: Turkey  ~  İletileri: 7  ~  Üyelik Tarihi: 01/26/2007  ~  Son Ziyareti: 02/06/2007 Uyanık Forum Yöneticisi  Sayfa Başına Git

folikül

İlet - 01/26/2007 :  07:51:24  Profifli Görüntüle  folikül adlı üyeyi arkadaş listeme ekle
:)..Arkadaşım amaç insanlara yardım etmek..Birşey pazarlamak değil!!...dediğin ürün o kadar etkili olsaydı Dünya'da adı duyulurdu ve sen de bunu böyle forum köşelerinde pazarlamak zorunda kalmazdın..Ayıp birşey..

Ürünlerin çok azı saç derisine ulaşıyormuşmuş(Amacı bilimsel konuşarak sizi etkilemek ki yanlış konuşuyor.Şirket kendisine ne öğrettiyse onu söyler size.).Buda çok sık kullanılan bir palavradır.Piyasadaki bazı ürünler su bazlı olabiliyor.Demek istediğim evet saç folikülüne iletemiyorlar aktif maddeleri yeterince.Ama taşıyıcı olarak çoğu üründe etil alkol veya isopropyl alkol kullanılıyor.Bu da bal gibi yeterli oluyor.Bunun dışında şuan yurt dışında nanozom teknolojisi kullanılmaya başlandı(çok küçük kesecikler).

Şuan rogaine kullanıyorum fıstık gibide etkili..Sana başka ürünlerde sayabilirim..Hepsinin arkasında yeterli çalışma var.Buna ilaveten kullanan o kadar insan var bu ürünleri.

Böyle yerleri birşey pazarlamak için kullanmıyor musunuz ayıp yani...
O senin dediğin uyduruk ürüne karşı birsürü ürün sayarım şaşırırsın.

Arkadaşlar bunun gibi insanlara karşı dikkatli olun..Belli bir ürünü öne çıkarıp güzünüze sokmaya çalışırlar.Bunu yaparken de bilimsel bazı verileri kullanıp göz boyamaya çalışırlar.Dediği şeylerde tutulur taraf yoktur.

Edited by - folikül on 01/26/2007 08:05:50
 Ülke: Turkey  ~  İletileri: 4  ~  Üyelik Tarihi: 01/17/2007  ~  Son Ziyareti: 01/29/2007 Uyanık Forum Yöneticisi  Sayfa Başına Git

erdemaydın

İlet - 01/27/2007 :  09:44:08  Profifli Görüntüle  erdemaydın adlı üyeyi arkadaş listeme ekle
birincisi uslubunuz tamamen saygı ve seviye noksanlığı içinde. bunu düzeltmenizi temenni ederim. kişisel sorununuzdur ve üzerinde durmuyorum.

ikincisi ben bir eczacıyım ve çalıştığım firma kanser ilaçları üzerine çalışıyor. yani bu ve benzeri ürünleri pazarlamıyorum. ticari bir çabam da yok. evet bana öğretilenleri söylüyorum çünkü yıllarca eğitimini gördüm, yani öğrendim. cahil cesareti ile seviye sorunu içeren yazılar yazmıyor, bilgilerimi paylaşıyorum.

deriniz üç tabakadan oluşur. epidermis, dermis ve lipodermis. epidermis tabakası önemli bir bariyerdir ve dermis denilen canlı tabakayı korur. kıl kökleri de diğer organlarınızla benzer şekilde damarlar aracılığı ile beslenir ve yaşar. dışarıdan sürülen her hangi bir maddenin molekül ağırlığı, bağlanacağı ve etki edeceği reseptöre uygun olmalıdır. yani sadece ilk bariyer olan epidermal tabakayı geçmesi yetmez. ayrıca ilgili reseptöre de bağlanabilmelidir.

bahsettiğim ürünü isveçte çalıştığım dönemde gördüm ve çok etkili olduğunu da gözlemledim. ticari bir çabayı bir kenara bırakın türkiyede bile oldup olmadığını bilmiyorum. forum siteleri bilgi paylaşımı için harika yerler. ama ne yazık ki bir bilgi ve seviye bariyeri yok. size de önyargısız, bilgiye dayalı, çapınız kadar ve seviyeli yazılar temenni ederim.
 Ülke: Turkey  ~  İletileri: 7  ~  Üyelik Tarihi: 01/26/2007  ~  Son Ziyareti: 02/06/2007 Uyanık Forum Yöneticisi  Sayfa Başına Git

erdemaydın

İlet - 01/27/2007 :  10:18:18  Profifli Görüntüle  erdemaydın adlı üyeyi arkadaş listeme ekle
merhabalar. ismim murat şahin. ben de bir tıp doktoruyum ve erdem beyin kullanıcı adını ödünç alarak birşeyler eklemek istedim.
amacınız gerçekten yardımlaşma ve bilgi aktarımı ise izninizle düzeltmek isterim, folikül takma adlı kullanıcının bahsettiklerinde önemli hatalar bulunmakta. topikal olarak yani dışarıdan sürülen ürünler saç derisine ulaşmıyor denmiyor dikkat ederseniz... dermis'e yani canlı tabakaya ulaşma zorluğundan bahsediliyor. saç dökülmesi, tedavi gerektiren bir sorundur ve topikal ürünlerin iki ana sorunu vardır. bunlar da erdem beyin söylediği, dermise geçiş ve molekül ağırlığının optimal olma sorunlarıdır. folikül takma adlı kişinin söylediği yardımcı maddelerin bu iki konuyla da ilgisi yoktur. bir akışkanı inceltme yoluyla ya da case olarak deri altına yollarsanız bu hedefe ulaşır anlamına gelmez. lokal ya da metabolize etkinlik sağlayabilmesi başka bir kavramdır. söylenen yardımcı maddelerin ne işe yaradığını kozmetik yönetmeliğinin eklerinde arayıp bulabilir.

bu kişinin ifadesiyle "fıstık gibi" bir ürün nasıl olur onu da bilmiyorum. ama bir hekim hızlı, yüksek ve uzun süreli etkinlik ve düşük yan etki insidansı arar.
ticari boyutunu bilemem. bir ürün iyiyse türkiyede mutlaka duyulur mu onu da bilmiyorum.bu ürünün farklı ticari isimlerle sık kullanılan bir molekül olduğunu biliyorum... benim inancım şudur ki, bilgi ışığında konuşmak lazım. bir bilgisayar sahibi herkesin uzman gibi yazmasından ise elindeki olanağı bilimsel verilere ulaşmak için kullanması daha yararlı olur sanırım. tüm tıbbi konularda google'da aratarak bulabileceğiniz literatür siteleri var. ilaç firmaları da çalışanlarını bu bilimsel veriler ile çok ciddi şekilde eğiterek, biz hekimlere yolluyor ve gelişmeleri takip etmemizi assist ediyorlar. tüm bunlar önemli bilgi birikimi ve bilimsel disiplin gerektiren bir bütün. belirtmek isterim ki ilaç firmalarında görev yapan insanların bizlere söyledikleri "ne öğretilirse onu söylerler işte" şeklinde nitelendirilemeyecek kadar ciddidir. bilimsel literatüre dayanmayan ve bilim disiplinine uymayan bilgilerin aktarımını firmalar düşünemez bile çünkü bu bir suçtur.

pharmady adlı firma pek çok farklı alanda türkiyede faaliyette. ancak söz konusu ürün henüz türkiyede yok ve siparişle getirtmek de çok kolay değil. yani bu molekülün henüz türkiyede ticari değeri yok. ama son derece etkili ve uygun bir ürün.

son olarak dikkatimi çeken bir konuda kullanıcıyı uyarmak isterim. herhangi bir ürüne "uyduruk ürün" şeklinde hitap ettiğinde hakaret suçu işliyor. bu firmanın yetkilileri bu ifadeyi görürse hukuki girişimde bulunurlar. bu durumda bu kişi molekülünün bile ne olduğunu bilmediği bir ürünün etkin olmadığını mahkemede ispat etmek zorunda kalacaktır. bunu başarsa dahi yine de uslubundaki hata nedeniyle hakaret davalarıyla uğraşacaktır.

bilgiye saygı dileklerimle,

sevgiler.

Edited by - erdemaydın on 01/28/2007 08:17:02

emren

İlet - 01/28/2007 :  08:56:27  Profifli Görüntüle  emren adlı üyeyi arkadaş listeme ekle
doktor bey ve eczcimiza tesekkur ederim. ama bu folikul admin falansa o yazilari siler. tokat gibi yazilar anlayana. fikir olmayan kafada kufur olur demisler... folikul reklam ile insanlari suclayip marka adi veriyorsun utanmadan. insanlarii ***** yerine koyuyorsun. hic bilmedigin bir urune de uyduruk diyorsun. en azindan bilmiyorum desen gercek yuzun belki ortaya cikmazdi. bence de o firmanin yazina dava acmasi iyi olur. gerci burada da yeterince afis olmussun. bu arada pharmady harika bir urun arkadaslar. folikul henuz duymasa da. ama ona da yuzde verirlerse duyabilir tabi. ne yazik ki henuz turkiyede yok. bulmaniz cok zor yani.
 Ülke: Turkey  ~  İletileri: 1  ~  Üyelik Tarihi: 01/28/2007  ~  Son Ziyareti: 01/30/2007 Uyanık Forum Yöneticisi  Sayfa Başına Git

folikül

İlet - 01/28/2007 :  15:40:30  Profifli Görüntüle  folikül adlı üyeyi arkadaş listeme ekle
İlkin istediginiz kadar farklı niklerle girip bana saldırmaya calısın.Bayaga sinirlenmissiniz.İsinize comak sokunca.Sizin gibileri iyi bilirim.İnsalara gercegi söylüycem.
Minoxidil patenti FDA onaylıdır.Reklamını yapmama gerek yok..:).Koskoca pfizer firmasından para mı alıcam?..Sunu da soyluyum bir firma ile baglantısı olan,reklam yapan,insanları kandıranların Allah belalarını versin..En adi serefsizdirler..Sizce de kabulse benim için sorun yok...Bunu diyen arkadas gercekten cok cahil(daha dogrusu aynı kisi)..ayrıyeten ben bir sürü ürün kullanıyorum(onları da sayıyım mı?) ve sizin gibi birsey pazarlamıyorum, adresde göstermiyorum.
Deri uc tabakdan olusur da...Fakat suanki sorun iletim sorunu degildir(degisik tasıyıcılarla rahatlıkla iletebilirsiniz.).Siz diplomanızı nerden aldınız?Bir doktor olarak hastalarınıza ilk bahsedeceginiz ürünler propecia,********** gibi FDA ürünler olmalıydı.Lutfen Turkiye de bir dermatologa gider sorarmısınız arkadasların pazarlamaya calıstıgı ürünü duymuslar mı?..aa tabi bu yeni süper bir üründü..Duymamıslardır kesin..:)..Ne gariptir ki adı Dunya da yok..
Bu arada aynı kisi mahkeme ile tehdit ediyor...Yani aba altından sopa göstriyor..Sesini kes diyor.Rantımızı engelleme...:))..
Asıl siz kendinizi rezil ettiniz..Bana tek bir nik altında bile cevap vermeyip hayali niklerle yuklenmeye, bastırmaya calıstınız..Sizce insanlar bu kadar salak mı?..Bana yardım ettiginiz için tesekkur ederim..Siz bu sayfayı doldurun..
Bu pazarlamaya calıstıgınız ürünle alakalı tarafsız bir organda yapılmıs bir arastırma var mı?(Double blind study..birsürü kisinin katıldıgı asgari 6 ay süren falan..)..Madem bu kadar basarılı?..:)..sunacak sirket argumanı dısında hiçbirseyiniz yok..cunku itibarınız yok..
Sonuc olarak insanlar arastırsınlar.Reklamcılara inanmasınlar.Simdi istediginizi yazın.Cunku isinize comak soktum.Yüzlerce defa siteye girip bana kufredin.Okuyan bir insan kimin ne oldugunu cok iyi anlayıcaktır..saygılar..(Lütfen gercek bir dermatolga sorun arkadaslar..Kimin reklamcı oldugunu anlıycaksınız.verdikleri adres orda isteyen ürünü alıp kullansın..tabi simdi birsürü ben cok memnunum mesajları yagmaya baslar..:)..)

Edited by - folikül on 01/28/2007 17:25:38
 Ülke: Turkey  ~  İletileri: 4  ~  Üyelik Tarihi: 01/17/2007  ~  Son Ziyareti: 01/29/2007 Uyanık Forum Yöneticisi  Sayfa Başına Git
  Önceki Konu: selam arkadaşlar... Konular   
 Printı Çıktısı
Atla:

EKOLOJİK YAŞAM PORTALI FORUM © Ekolojik Yaşam Portalı Go To Top Of Page
  Bu sayfa 0,19 süre de indirildi.